Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SEI York Celebration Event

April 14 @ 8:00 am - 5:00 pm

free
SEI York invites you to attend our Celebration Event on Monday 25 April 2022 at 1.30pm.

About this event

SEI York invites you to attend our Celebration Event on Monday 25 April 2022 at 1:30pm. The event will celebrate the renewed partnership between SEI and the University of York.

NOTE: This is a hybrid event and will be taking place both online and in person. Please select the correct ticket type when registering.

 

About

The SEI York Centre, established in 1989, has a diverse research agenda including air pollution, climate change, sustainable consumption and human health. Often using a range of participatory approaches such as citizen science, we help policymakers in the UK and around the world make informed decisions for a sustainable future.

The new five year agreement builds on a fruitful historical collaboration, and promises significant advances towards a more just and equitable world that enables societies to flourish in a healthy environment.

 

 

The event

Partnership working is at the core of what SEI York does. This event, which consists of a panel discussion and networking/poster reception, will showcase our research and our strength in partnership building to deliver impactful results.

1.30 – 3.00pm: In the panel discussion, through a series of three case studies, you will hear how our researchers navigated the challenges and opportunities of partnership working, avoided common pitfalls and maintained momentum to deliver value and outcomes for all.

3.00 – 4.30pm: In the networking/poster reception, you will have the opportunity to speak to SEI York researchers and explore posters showing the breadth of our research, over coffee and cake.

See the full agenda below.

 

To register

Please join us (in person or online) to mark this occasion and to hear more about our exciting programme of work. Please kindly note, while the panel discussion can be attended in person or online, the networking event is in person only.

To confirm your place at this event, please register using this page, selecting the relevant ticket type. If attending in person, details about the event location can be found on booking.

 

Event agenda

1.30pm – 1.35pm (5 minutes)

Chair: Rob Watt, Communications Director and Head of Strategic Policy Engagement, SEI HQ (Stockholm)

  • Overview of event and introductions

 

1.35pm – 1.40pm (5 minutes)

Professor Kiran Trehan, Pro-Vice-Chancellor for Partnerships and Engagement, University of York

  • UoY’s approach to partnerships and engagement, and strategic priorities for the future
  • The UoY-SEIY-SEI partnership and value that brings

 

1.40 – 1.45pm (5 mins)

Professor Måns Nilsson, Executive Directive, SEI

  • SEI’s approach to partnerships and engagement, and strategic priorities for the future
  • The UoY-SEIY-SEI partnership and value that brings

 

1.45 – 1.50pm (5 mins)

Dr Sarah West, Centre Director, SEI York

  • SEIY’s approach to partnerships and engagement
  • The UoY-SEIY-SEI partnership and value that brings

 

Case studies:

SEI York researchers and external partners will share details about their projects involving partnerships working. They will discuss:

  • How the partnership started
  • The main challenges and opportunities
  • How we maintained momentum
  • How the partnership added value for all
  • What were the outcomes
  • Next steps

 

1.50 – 2.00pm (10 mins)

Case study 1:

Commodity footprints – understanding the global environmental impacts of consumption and production

Simon Croft, Research Fellow, SEI York

Lawrence Way, Ecosystems Analysis (co-lead), Joint Nature Conservation Committee

 

2.00 – 2.10pm (10 mins)

Case study 2:

Branching out – developing new ways of mapping the social and cultural value of trees

Alison Dyke, Research Associate, SEI York

Jonathan Dent, Natural Habitats Manager, St Nick’s

 

2.10 – 2.20pm (10 mins)

Case study 3:

Air pollution and the private sector

Eleni Michaelopolou, Research Associate, SEI York

Roddy Weller, Project Lead, Clean Air, World Economic Forum

 

2.20 – 2.30pm (10 mins)

Case study 4:

Inclusive transport – improving mobility choices for vulnerable groups

Steve Cinderby, Senior Research Fellow

Carly Gilbert-Patrick, Sustainable Mobility Unit, United Nations Environment Programme (UNEP)

 

2.30 – 2.55pm (25 mins)

Q&A led by Chair

 

2.55 – 3.00pm (5 mins)

Close

 

3.00pm – 4:30pm

Networking and poster showcase

A networking / poster reception will be held in the foyer of the Central Hall, at the University of York Campus, UK, following the panel discussion. Come along in person to meet SEI York researchers and explore posters showing the breadth of our research, over coffee and cake.

Venue

Central Hall University of York University Road, Heslington York YO10 5DD
Scroll to Top